Sări la conţinut

Legea iertării

03/01/2012

„şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”   Matei 6:12

„Atunci Petru s-a apropiat de El, şi I-a zis: „Doamne de câte ori să iert pe fratele meu când va păcătui împotriva mea? Până la şapte ori?”
Isus i-a zis: „Eu nu-ţi zic până la şapte ori, ci până la şaptezeci de ori câte şapte.Matei 18:21, 22

„Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri, să vă ierte greşelile voastre.
Dar dacă nu iertaţi, nici Tatăl vostru care este în ceruri nu vă va ierta greşelile voastre. Marcu 11:25, 26

Și acestea sunt doar trei dintre pasajele în care Domnul Isus vorbește despre iertare. Iertarea nu este un moft, e o poruncă, nu este doar un dar pe care i-l oferi cuiva, ci este darul pe care ți-l dăruiești întâi ție :).

Neiertarea din inimă transformă chiar și cele mai frumoase zile în zile mohorâte, înconjurând cu tristețe chiar și cele mai dulci bucurii. Nu merită.

Studiază Cuvântul. De câte ori spune Domnul Isus să ierți? Să fie întipărit în inima ta: dacă nu ierți, nu ți se poate ierta. Dacă nu ierți, și apune soarele, și mânia ta este acolo, rugăciunea nu-ți este ascultată. De aceea, trebuie să devii un om al iertării ca totul să înflorească în jurul tău, să ai biruințe. Hotărăște că tu vrei să fii un om iertător, Dumnezeu să aducă această iertare în ființa ta, iar ofensa să plece din jurul tău și rănile să îți fie vindecate.

Uneori, cel mai greu este să ne iertăm pe noi. Ce dragoste necondiționată ți-a acordat Dumnezeu acceptându-te ca și copil al Lui?

„El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului, şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui,în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.” Coloseni 1: 13, 14

Dacă Dumnezeu te-a iertat, învață să te ierți pe tine, ca să poți acorda apoi iertarea altora. Iertând, îi vei vedea pe cei din jurul tău perfecți prin ochii lui Dumnezeu.

Publicitate
2 comentarii leave one →
  1. 13/02/2012 1:19 pm

    Nao! Ai inceput sa scrii din nou si sa le si postezi! nice! I’m proud!

Trackbacks

  1. Frumos (de)altfel | lumea adam(a)ică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: