Sări la conţinut

Haos

23/09/2009

Soarele tot apare şi apoi  se ascunde în nori, şi iar de la capăt. Chiar şi natura se face oglindă de omenire.  În cele din urmă, soarele pierde. Cerul dispare.  Se mai vede doar o întindere de nori, întindere cenuşie.

Stau în tăcere. Sau ascult? Nu ştiu.  Observ. Până mai înainte totul era perfect. Parcul era plin de-o mulţime de oameni. Veselie, voie bună, zâmbete peste tot.  Şi, dintr-o dată… tăcere.  Singurele vietăţi care se mai expun sunt câţiva stropi de ploaie.  S-au dus oamenii, s-au ascuns zâmbetele în adevăr.

Pe stradă-i pustiu, pustiu e şi-n oameni.

A fost soare-afară, dar acum începe furtuna.

Se face noroi, noroi e şi-n oameni.

O rază de lumină reuşeşte să spargă pentru câteva momente zidul de cenuşă. În zadar.  E prinsă din nou, şi dusă departe, apar tot mai mulţi nori.

Zbatere. Aşa e şi-n oameni.

Când crezi că seninul cerului e mai albastru, că soarele străluceşte  cel mai frumos, atunci vine furtuna.

Dar nu asta-i trist.  Nu suferinţa e problema. Ea trebuie sa fie şi trebuie să fie învinsă real. Adevărata problemă e că oamenii caută să nege existenţa suferinţei. Oamenii merg de colo-colo, vorbesc, comunică şi presupun că trăiesc. Atâta fals! În adevăr, ei suferă, plâng, dar totuşi zâmbesc.  Pretind că totul e perfect, că au zeci de prieteni,  şi totuşi sunt mai singuri decât cei care recunosc că sunt singuri. Continuă drumul într-o înaintare agonică. Se mint ei pe ei.  În ochii oamenilor, totul se presupune a fi ideal, dar realitatea e sfâşietoare. Nimic nu e bine.

Totul e atât de greu! Omul nu mai ştie cum să se exprime, nu mai poate să vadă bazele propriei existenţe.  Tăcerea e cel mai chinuitor mod de distrugere, iar omul tace, nu-i mai pasă nici chiar de propria-i fiinţă, pentru că nu mai are răspunsuri. Se vede nepuntincios, şi-atunci se ignoră singur.

Şi-atunci care-i soluţia?

4 comentarii leave one →
  1. 28/09/2009 10:06 am

    Ma intreb daca suferinta poate fi invinsa. Poate doar acceptata si traita pana la capat. Inseamna ca am invins-o? Nu. Dar suntem, intr-un fel, invingatori! 🙂

    • 01/12/2009 10:44 am

      Si nu orice fel de invingatori.. E acel tip de victorie care te face sa te bucuri c-ai dus la bun sfarsit ce-ai inceput, sau ce s-a inceput in tine, si-acea bucurie ca nimic nu a fost zadarnic. 🙂

  2. 23/10/2009 4:09 pm

    Uneori dupa furtuna…ploaia si vintul inlatura praful si intreaga natura parca s-a scuturat de uscaturi si frunze moarte…si reinvie. Asa este si in viata. Ca El nu da mai mult decit putem duce si …(un secret) …de multe ori El cara greutatea si noi tinem doar de-un colt. Nu uita, deasupra tuturor vegheaza Tatal nostru care ne-a promis…’cu nici un chip nu te voi lasa”…

    Povestea ta este foarte inspirata…si arata o gindire matura…

    • 01/12/2009 11:01 am

      Uneori El ingaduie furtuni peste noi, dar daca nu lasi furtuna sa treaca peste tine, ci fugi tot timpul de ea, obosesti si alergarea te distruge, si daca noi, care-L cunoastem, ne razvratim, cat de greu trebuie sa le fie celor care nu Il cunosc?
      Poate pana acum articolele par foarte pesimiste, dar fac parte dintr-o serie care e doar la inceput, ne intr-o directie si au un scop. Nu toate vor fi la fel 😀

Lasă un comentariu